sunnuntai 17. marraskuuta 2013

My week with 13 others (Raajarikkoa)


 Tere terve kaikille! Mie oon Lilli ja luokkamme pienin, mutten todellakaan vähäisin :) Mulla ei ole kauheasti kokemusta tällaisesta blogin kirjoittamisesta, mutta eiköhän tämä tämän vuoden aikana alla tulla tutuksi.

Tämä viikko on jälleen kerran mennyt hujahtaen. Aamulenkeillä olen käynyt, vaikka hiukan vastaan olenkin kitissyt aamun pimeydestä. Viikko alkoi pitkästä aikaa aikidolla. Harjoittelimme käsilläseisontaa, päälläseisontaa sekä Jacki Chanin taistelukoreografiaa. Tunnin alussa meillä on aina ollut alkulämpät ja venyttelyt. Tällä kertaa Turkka ja Taikku saivat vetovastuun (kenties seuraava kerta napsahtaa mun kohdalle). Arpomisen jälkeen he saivat päätettyä kumpi vetää kumman. Lämmin tuli ja paikat olivat vetreät tunnille. Tunnilla sisäiset ninjamme heräsivät taas eloon. Minäkin onnistuin seisomaan päällä avustettuna ja käsillä itsenäisesti. Taisteleminen oli hauskaa kun pääsi koreografiasta jyvälle. Sitten sai "mätkiä" vaan menemään. Onnistumisen ilo, on se ihanaa!

Viikkojatkui Leipäjono Ballaadin parissa. Teimme anonyymiä jonotusta kohtauksien pohjia sekä muotokuvista samanmoisia. Tekeminen on välillä puuduttavaa, kun joutuu istumaan paljon ja katsomaan sekä keskustelamaan ja analysoimaan tekstiä.Tämä ei aina suju vaivatta ja pientä ärtymystä leijuillee välillä ilmassa. Tämä viikko oli kuitenkin melko hedelmällinen ja rauhallinen. Näytimme yhdessä tekemän kasvottomuus kohtauksen musamaikkalle. Itse pidän kohtauksesta kovin. Eve oli vaikuttunut myös kohtauksesta. Tästä aasinsiltana Even tunneille, jotka poikeuksellisesti pidettiin tiistaina. Suunnettelimme kohtauksia, jotka toteutettaisiin musan ja rytmin keinoin. Voin sanoa sen verran, että kyllä oli hulvatonta sekä maukasta ;)
Näytimme tuotoksemme Anne-ohjaajalle, joka varmaan pissi housuunsa kuunnellessaan meitä.

Uutena tunneilla meillä oli aamujoogaa. Anne opetti meille aurinkotervehdys A:n jota teimme viisi kertaa. Siitä se päivä lähti käyntiin, toisilla enemmän tai vähemmän valaistuneena. Ihkua instat koreografiaa teimme Annen tunneilla. Me oltiin kuulema kehitytty...hihii.. Instant on ollut mulle haastavaa, mutta se on mielenkiintoista. Tosi mielenkiintoista on ollut myös katsoa, mitä muilla on syntynyt.

Keskiviikko, oi keskiviikko! Olin B-day girl, joka vapautui roommaten luvalla aamulenkistä. Thanks for that!
Tänä päivänä puhuimme  tunneilla sitten vakavasti. Puhuimme markkinoinnista ja tulevista luennoista, joita oli tulossa markkinoinin, lavstutksen ja puvustuksen sekä valojen ja äänien tiimoilta. Torstaina sitten tanssittiin. Meillä on ollut lyhyt koreografia jota ollaan tanssittu. Liikuimme salin poikki pareittain ja selostimme kun toinen liikkui. Liikuimme tilassa etsien uusia näkökulmia tilaan sekä teimme myös instanttia, tosin tunnetilan kanssa. Tanssissa sekä myös näyttelijäntyössä minun on ollut aina välillä ymmärtää harjoitusten tarkoitusta, mutta toiston kautta on niistä oppinut aina jotain uutta. Voi toki olla, että ne aukeavat minulle myöhemmin. Tanssin jälkeen suunnistimme Joensuun teatterille katsomaan kuuluisan Anne Rautiaisen ohjaamaa 13 uponnutta vuotta. Itse pidin näytelmää himskatin hyvänä. Laulut ja laulaja(t) olivat loistavia, joita oli ilo kuunnella. Myös näytelmän juoni kolmesta naissukupolvesta oli kiintoisa. Hienoja ratkaisuja hienoa näyttelijäntyötä oli nähtävissä. Perjantai menikin luennoissa, joissa keskustelimme ja kyselimme avoimesti.

Keskiviikkona Joensuussa alkoi Rokumentti, festivaali, jossa näytettiin dokumentteja sekä elokuvia. Kävimme viikon aika sivistämässä luokkalaistemme kanssa itseämme. Mm. Kalevala oli hurja kokemus kaikille, jotka kävivät katsomassa sitä. Pistäydyimme samana iltana kaupunginteatterin improclubille. Loistava lopetus synttäreille.

Huh, huh. Ensimmäinen blogi-kirjoitus tehty. Ehkä ensi kerralla vähän rennompaa teksiä. Köyhyys teema on kyllä pyörinyt paljon mielessä niin koulussa kun vapaa-ajalla. Köyhä opiskelija kun olen. Jännittynein, mutta innostunein mielin suuntaan kohti ensi viikkoa. Kenties roolijako tulee selville..

Hauskaa, mutta työntäyteistä viikkoa kaikille raajarikoille sekä tervejäsenisille tyypeille!



Lilly



 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti