perjantai 1. marraskuuta 2013

Eilen, tänään ja huomenna

Aloitan kirjottamalla yleisesti meidän linjasta, siitä mitä ollaan tehty ja mitä tullaan tekemään. Teatteri Rajarikko on siis Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahden uusittu näyttelijäntyön koulutus. Fyysisesti opisto sijoittuu siis Joensuuhun. Opistolla on opetattu teatteria vuodesta 1986 eli noin 27 vuotta. Vuodesta 1998 Niittylahden näyttelijäntyönlinja on kantanut nimeä Teatteri Väkivahva ja nyt, vuonna 2013, linja nimettiin uudelleen Teatteri Rajarikoksi.

Koulutuksen virallisena lehtorina toimii näytteljä Janne Hyytiäinen. Ensimmäisen kuukauden opiskelimme näyttelijtyön perusteita näyttelijä Anna-Leena Sipilän johdolla ja viikon ajan elokuvatuotannosta meille oli kertomassa ohjaaja Markku Pölönen jonka kanssa jatkamme uudestaan myöhemmin keväällä. Keväällä 2014 opiskelemme toisen kurssin näyttelijäntyöstä Timo Ruuskasen johdolla. Näiden lisäksi opiskelemme aikidioa Esa Hirvosen valmentamana ja tanssia Mari Laamasen kanssa sekä laulamme ja teemme musiikkia Eve Pietarisen kanssa.

Tällä nimenomaisella hetkellä teemme tämän vuoden produktiota ohjaaja Anne Rautiaisen kanssa. Näytelmä jota olemme alkaneet työstämään, ja jonka kanssa tulemme tekemään kiertäviä esityksiä, on Emiliä Pöyhösen Leipäjono Balladi. Tämän viikon aikana olemme syventyneet tekstiin ja sen merkityksiin ja ainakin henkilökohtainen mielipiteeni on, että kyseessä on varsin nerokas ja oivaltava näytelmä joka herättää ajatuksia niin ohjaajassa, näyttelijöissä kuin yleisössäkin. Innolla jään odottamaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

- Heidi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti