tiistai 5. marraskuuta 2013

Moikkulimoikkuliiii!

Täsä mie. 

Rekvisiittavaraston uus hylly (ja mie!) 


Ollaan nyt tässä pari viikkoo oltu meiän uusimman opettajan ja tän produktion ohjaajan Annen kanssa. Miusta on ollu tosi hienoo tähän mennessä työskennellä tässä ryhmässä, koska ohjaaja on alusta alkaen painottanu sitä, että me tehään tätä proggista kollektiivisesti ja kaikkien luovuus tullaan valjastamaan tätä varten. Aikasemmin tällanen tekotapa on ollu tutumpi sellasissa proggiksissa, mitkä ollaan alusta alkaen käsikirjotettu ite, mutta kuitenki ohjaaja on ollu enemmän tällanen autoritäärisempi, kun tällä kertaa.

Normaalisti (eli mihin ite oon tottunu) ollaan aina otettu kässäri, jaettu roolit, luettu tekstiä ja keskusteltu aiheesta ohjaajan johdolla. Tällä hetkellä ollaan vaan luettu näytelmää läpi, mutta rooleja ei oo jaettu. Ohjaaja ei oo istuttanu meiän päähän mitään omia ajatuksiaan vaan kaikki demojen tmv teko ja ideointi on lähteny suoraan meistä itestämme. Se on ollu hienoo.

Lisäks ollaan enemmän tutustuttu omaan kehoon ja sen käyttömahollisuuksiin kaikenlaisen tanssimisen/liikkumisen muodossa. Ollaan tutkittu erilaisia energiatasoja ja unohtamaan ajatteleminen ja luottamaan enemmän oman kehon impulsseihin. Oon jotenki kokenu tietäväni aika paljon, mut tää on nytten kuitenki palauttanu miut maan pinnalle ja saanu näkemään sen, että en mie tästä paljoo vielä tiiäkkää :D Mahtavaa!

Jokainen meiän luokkalainen joutuu laittamaan oman panoksensa tähän produktioon muutenkin kun näyttelemällä oma roolinsa. Meiät on jaettu kolmeen ryhmään: 

1. Tekniikka (valo- ja ääni)
2. Puvustus & lavastus
3. Tuotanto & Markkinointi. 

Oon aikasemmin opiskellu Outokummussa teatteri- ja esitystekniikan linjalla ja valmistuin sieltä viime keväänä media-assistentiks. Koska miulla on aiempaa tuntemusta tekniikasta, miut on laitettu siihen ryhmään jo valmiiks. Oon myöski tosi kiinnostunu markkinoinnnista, joten aion siitäki ottaa vähäsen selvyyttä, koska sitä en vielä kovinkaan tunne.

Nyt ois kuitenkin aika painua pehkuihin; huomenna innolla aamulenkkeilemään ;)

- Pihla 

P.S. Tän meiän luokan yhessä kirjottaman proggisblogin lisäks kirjotan omaa blogia, joka käsittelee enemmän miun tuntemuksia tästä koulusta ja opiskelusta yleensä. Sitä pääsee lukemaan tästä :)


Tältä meiän huoneessa aika usein näyttää. Hallittu kaaos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti